Previous
Next

Μπούκοβο Καυτερό - CookMe

0,95 €
με ΦΠΑ

Το Καυτερό Μπούκοβο είναι ένα μπαχαρικό πλούσιο σε βιταμίνη C, προάγει την πέψη και έχει ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Είδος Συσκευασίας
Βάρος
Share

Πιπεριά Τσίλι: Το μπαχαρικό με έντονη γεύση που κάνει καλό στην καρδιά και σε προστατεύει από παθήσεις.

Αρωματικό φυτό της οικογένειας Solanaceae του γένους Capsicum που εισήχθη στην Ευρώπη από τον Χριστόφορο Κολόμβο αμέσως μετά την ανακάλυψή του.

Φυτό με όρθιο μίσχο, λογχοειδή ωοειδή φύλλα, μοναχικά λευκά άνθη, επιμήκης καρπός που γίνεται από πράσινο σε κίτρινο και μετά σε κόκκινο. Το φάρμακο αποτελείται από τον καρπό που περιέχει καψικίνη, μια ελαιώδη ερυθροποιητική ουσία, και καψαϊκίνη, υπεύθυνη για την καυστική γεύση.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες που διαφέρουν σε χρώμα, μέγεθος και πικάντικο. Το τελευταίο παράγεται από την Καψαϊκίνη που περιέχεται σε αυτά και η «κλίμακα Scoville» είναι η κλίμακα που καθορίζει την ποσότητα πικάντικου των διαφόρων τύπων πιπεριών τσίλι που υπάρχουν.

Ιδιότητες της πιπεριάς τσίλι

Μερικοί γιατροί συνιστούν τη χρήση πιπεριάς τσίλι στην κουζίνα τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα, προκειμένου να ενισχυθούν τα θετικά αποτελέσματα που σχετίζονται με αυτό το μπαχαρικό.

Χαμηλό σε θερμίδες, αποτελείται κυρίως από νερό, καροτενοειδή, καψαϊκίνη και βιταμίνες.

Αντιοξειδωτικό, διεγείρει τη ζωτικότητα των ιστών.

Πλούσιο σε βιταμίνες που το καθιστούν πραγματική πανάκεια στην καταπολέμηση εποχιακών ασθενειών και αλλεργιών

Φυσικό παυσίπονο χάρη στην «παραπλανητική» δράση που έχει η καψαϊκίνη στον εγκέφαλο, ο οποίος αισθάνεται μια αίσθηση θερμότητας που αν παραταθεί οδηγεί σε «κούραση» των νευρικών απολήξεων με επακόλουθη μείωση και εξαφάνιση της αίσθησης του πόνου.

Γαστροπροστατευτικό, προάγει την έκκριση γαστρικών υγρών και διευκολύνει την πέψη.

Αδυνάτισμα, καθώς η καψιακίνη βελτιώνει τον μεταβολισμό, μειώνει την πείνα και καίει λίπος.

Αφροδισιακό. Χάρη στην παρουσία της βιταμίνης Ε και τις διεγερτικές ικανότητες της καψασίνης.

Πιπεριά τσίλι στην κουζίνα

Υπάρχουν εκείνοι που το προσθέτουν σε κάθε πιάτο, ειδικά στα ζυμαρικά για να απολαύσουν την πικάντικη στις σάλτσες, αλλά και εκείνοι που το προτιμούν στα απλά και εκλεκτά «μακαρόνια σκόρδο, λάδι και τσίλι» ή για όσους θέλουν δυνατές γεύσεις και αγαπούν γευτείτε το στο κλασικό «pennette all'arrabbiata». Οι δυνατότητες χρήσης και οι συνταγές στις οποίες μπορείτε να το προσθέσετε είναι ατελείωτες.

Σας συνιστούμε να κρατάτε πάντα ένα λάδι τσίλι έτοιμο να το προσθέσετε στις σάλτσες ακόμα και την τελευταία στιγμή. Απλά κρατάμε σε ένα γυάλινο βάζο ελαιόλαδο και αποξηραμένο τσίλι που μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάθε φορά ανάλογα με την ανάγκη και τα γούστα στα πιάτα μας.