Ίδια Κατηγορία

Previous
Next

Γλυκιά πάπρικα 200 Asta - CookMe

1,05 €
με ΦΠΑ

Η πάπρικα είναι ένα μπαχαρικό σε σκόνη που χρησιμοποιείται στην παρασκευή πολλών φαγητών. Η πικάντικη πάπρικα, γλυκιά ή καπνιστή, είναι ιδανική για κάθε πιάτο.

Είδος Συσκευασίας
Βάρος
Share

Πάπρικα

Η πάπρικα ή πάπρικα είναι ένα μπαχαρικό σε σκόνη με γλυκιά και πικάντικη γεύση, που χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως καρύκευμα. Αυτό το μπαχαρικό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην αυστριακή, ινδική, ισπανική και μαροκινή κουζίνα.

Η εισαγωγή στην Ευρώπη έγινε χάρη στους Ούγγρους που έμαθαν τη χρήση του από τους Τούρκους.

Για να ληφθεί η σκόνη πάπρικας που χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική, οι πιπεριές αφήνονται να στεγνώσουν αφού τις έχουν απελευθερώσει από το λευκό μέρος. Αφού στεγνώσουν, αλέθονται. Οι πιπεριές στα ουγγρικά ονομάζονται "πάπρικες" όπως και το ίδιο το μπαχαρικό.

Η πάπρικα, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, μπορεί να είναι γλυκιά ή πικάντικη, αυτό εξαρτάται από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται, δηλαδή από την ποικιλία του φρούτου (ή οποιοδήποτε μείγμα) και την επεξεργασία του. Είναι πικάντικο όταν αλέθεται και ο πλακούντας της πιπεριάς τσίλι, δηλαδή το εσωτερικό μέρος στο οποίο συνδέονται οι σπόροι.

Πάπρικα: Ιδιότητες και Οφέλη

Οφέλη για τα μαλλιά: Έχει καλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, η παρουσία του βοηθά στην οξυγόνωση των βολβών της τρίχας ενώ άλλες ουσίες προάγουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Συμβάλλει στη μείωση της πίεσης: Η καψαϊκίνη έχει χρήσιμες ιδιότητες για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η τακτική και μέτρια κατανάλωση είναι ικανή να χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία με ευεργετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Υγεία των ματιών: Η βήτα-καροτίνη, η λουτεΐνη και η ζεακαντίνη βοηθούν τα μάτια να φιλτράρουν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου αποφεύγοντας ασθένειες όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Βοηθά την πέψη: Η κατανάλωση πάπρικας κατά τη διάρκεια των γευμάτων βοηθά στη διευκόλυνση της πεπτικής διαδικασίας και ταυτόχρονα εκτελεί μια δραστηριότητα εξισορρόπησης της βακτηριακής χλωρίδας.

Βοηθά τον ύπνο: Η βιταμίνη Β6 που υπάρχει σε αυτό το μπαχαρικό συμβάλλει στην παραγωγή μελατονίνης και επομένως βοηθά στη διατήρηση ενός φυσιολογικού κύκλου ύπνου.

Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ενώσεις (βιταμίνες, βήτα-καροτίνη, λουτεΐνη, κρυπτοξανθίνη) που είναι σε θέση να εξουδετερώσουν τη δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών με συνακόλουθα οφέλη σε προληπτικούς όρους πολλών ασθενειών.

Πάπρικα: Υπέροχες ιδέες για να τη χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα

Η πάπρικα χρησιμοποιείται συχνά ως διακοσμητική πινελιά στα πιάτα μας. Στην πραγματικότητα, η χρήση του με αυτόν τον τρόπο είναι πραγματικά περιορισμένη, καθώς θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα. Στην Ουγγαρία, η πάπρικα χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα τους, ανάμεσα στα πιο γνωστά πιάτα γκούλας (μοσχάρι στιφάδο) και πάπρικας κοτόπουλου. Η πάπρικα χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή ουγγρικών και πολλών λουκάνικων της Ανατολικής Ευρώπης.

Στην Ισπανία, χρησιμοποιείται αντ 'αυτού σε πιάτα με ρύζι. Η πάπρικα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όποτε θέλετε να δώσετε μια πινελιά κόκκινου στο πιάτο μας. Για παράδειγμα, όταν ετοιμάζετε κοτόπουλο tandoori, η πάπρικα είναι ένα καλό υποκατάστατο για το γεγονός ότι είναι εξαιρετική για ζυμαρικά, για αυγά γεμιστά deviled eggs, για σούπες και μαγειρευτά, ως χρωστική και καπνιστή γεύση για όλα τα είδη κρεατικών.

Η πάπρικα μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πικάντικες, φρέσκες και αλεσμένες πιπεριές.

Η καπνιστή πάπρικα χρησιμοποιείται για σούπες, βελούδινη, μαγειρευτά και γενικότερα για να δώσει ένα ελαφρώς καπνιστό άρωμα σε κάθε πιάτο. Ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την καπνιστή πάπρικα είναι να την προσθέσετε σε σάλτσες μπάρμπεκιου και μαρινάδες. θα πάρετε τον κόκκινο τόνο και γλυκό καπνό. Επίσης, δοκιμάστε να προσθέσετε αυτή την ποικιλία πάπρικας στο ντρέσινγκ της τηγανητής πατάτας, θα πάρετε μια πραγματικά καλή γεύση!

Το καλύτερο και πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να πείτε για την πάπρικα, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε γλυκιά, πικάντικη ή καπνιστή, είναι να μην την κάψετε ποτέ. Για τέλεια γεύση και άρωμα πρέπει να ψηθεί ελαφρά ή να τηγανιστεί σε λίγο λάδι.