Previous
Next

Μοσχοκάρυδο (Αλεσμένο) - CookMe

0,95 €
με ΦΠΑ

Ιδανικό τόσο για γλυκιές όσο και για αλμυρές συνταγές. Θα απογειώσει τη γεύση στις πατάτες φούρνου ενώ είναι απαραίτητο για τη μπεσαμέλ και τις λευκές σάλτσες.

Είδος Συσκευασίας
Βάρος
Share

Μπαχαρικό με άρωμα δυνατό και διαπεραστικό ενώ η γεύση του είναι σχεδόν γλυκιά. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, την παρασκευή ηδύποτων αλλά και για αρωματισμό κρεάτων και κυρίως λουκάνικων.

Στην Ινδική κουζίνα,  χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά, καθώς και αλμυρά πιάτα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες στα γκαράμ μασάλα. Επίσης στην Ινδία, τριμμένο, υφίσταται τη διαδικασία του καπνίσματος. Στη Ευρωπαϊκή κουζίνα  χρησιμοποιείται ειδικά στα πιάτα με πατάτες και στα προϊόντα κρέατος χρησιμοποιείται επίσης σε σούπες, σάλτσες και ψημένα προϊόντα. Χρησιμοποιείται επίσης, συχνά στο ρυζόγαλο. Στην Ιταλική κουζίνα χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά ως μέρος της γέμισης, σε πολλά περιφερειακά είδη ζυμαρικών με γέμιση κρέατος, όπως: τορτελίνια καθώς και στο παραδοσιακό ρολό κιμά.