Previous
Next

Κόκκινο Πιπέρι Τριμμένο Καυτερό (Chili) - CookMe

0,97 €
με ΦΠΑ

Η πιπεριά τσίλι είναι απαραίτητη στις κουζίνες μας, χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές συνταγές, καταφέρνει να δώσει μια μοναδική και χαρακτηριστική γεύση.

Είδος Συσκευασίας
Βάρος
Share

Πιπεριά τσίλι: πικάντικη, υγιεινή, πρέπει να την έχετε πάντα στο σπίτι.

Ποώδες φυτό νοτιοαμερικανικής προέλευσης, που εισήγαγε στην Ευρώπη ο Χριστόφορος Κολόμβος αμέσως μετά την ανακάλυψή του. Φυτό με όρθιο μίσχο, λογχοειδή ωοειδή φύλλα, μοναχικά λευκά άνθη. Το φυτό αυτό παράγει πράσινα και αδιάσπαστα μούρα, πλούσια σε σπόρους, τα οποία με την ωρίμανση αποκτούν τείνουν σε έντονο κόκκινο χρώμα. Στην πιπεριά τσίλι βρίσκουμε μια ουσία με ενδιαφέρουσες φυτοθεραπευτικές δράσεις, δηλαδή την καψαϊκίνη, το ίδιο μόριο που ευθύνεται για την πικάντικη γεύση της.

Πιπεριά τσίλι: ιδιότητες

Είναι πάνω απ' όλα η καψαϊκίνη, η οποία συγκεντρώνεται στους καρπούς και τους σπόρους του φρούτου για να δώσει χωνευτικές, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντικαρκινικές και αδυνατιστικές ιδιότητες στην καυτερή πιπεριά. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει τις επιπτώσεις της πιπεριάς τσίλι στην υγεία, καθιστώντας το πραγματικό σύμμαχο ενάντια σε ασθένειες, εποχιακές παθήσεις, αλλεργίες, άσθμα, διαβήτη.

Πολλοί γιατροί για αυτό το λόγο υποστηρίζουν τη χρήση στο τραπέζι αυτού του μπαχαρικού με έντονη γεύση και ευεργετικά αποτελέσματα.

Λάδι τσίλι:

30 gr ολόκληρες καυτερές πιπεριές ανά 1 λίτρο έξτρα παρθένου ελαιόλαδου

(Φορέστε γάντια προετοιμασίας και απολυμανμένα δοχεία)

Αφαιρέστε τον μίσχο από τις πιπεριές τσίλι και τοποθετήστε τις σε ένα δοχείο, θρυμματίζοντάς τις με τα χέρια σας. Ρίξτε με τη βοήθεια ενός χωνιού τις θρυμματισμένες πιπεριές τσίλι και το λάδι σε ένα απολυμασμένο μπουκάλι και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 48 ώρες.

Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε λάδι τσίλι για τουλάχιστον 5/6 μήνες, φροντίζοντας να το διατηρείτε σε δροσερό και ξηρό μέρος.