Previous
Next

Μπαχάρι Τριμμένο - CookMe

1,41 €
με ΦΠΑ

Ένα ευέλικτο μπαχαρικό με ευχάριστο άρωμα που θυμίζει γαρύφαλλο, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Χρησιμοποιήστε ολόκληρα σπυριά για να βελτιώσετε τις αγαπημένες σας συνταγές σε κρεατικά, στιφάδο και μαρινάδα. Αλέστε και προσθέστε τα σε κάρυ ή για να απολαύσετε σάλτσες με βάση τα σπαράγγια, τον αρακά και την ντομάτα.

Είδος Συσκευασίας
Βάρος
Share

Μπαχάρι 

Το μπαχάρι, γνωστό και ως πιπέρι Τζαμάικας, πιπέρι μυρτιάς, πιμέντα ή πιμέντο, είναι το αποξηραμένο άγουρο μούρο του Pimenta dioica, ενός δέντρου μεσαίου που προέρχεται από τις Μεγάλες Αντίλλες, το νότιο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, που τώρα καλλιεργείται σε πολλά ζεστά μέρη του κόσμου. Το όνομα μπαχάρι επινοήθηκε ήδη από το 1621 από τους Άγγλους, οι οποίοι το εκτιμούσαν ως μπαχαρικό που συνδύαζε τις γεύσεις της κανέλας, του μοσχοκάρυδου και του γαρύφαλλου.

Το μπαχάρι είναι ο αποξηραμένος καρπός του φυτού Pimenta dioica. Τα φρούτα μαζεύονται όταν είναι πράσινα και άγουρα και παραδοσιακά αποξηραίνονται στον ήλιο. Όταν στεγνώσουν, είναι καφέ και μοιάζουν με μεγάλους, λείους κόκκους πιπεριού. Τα φρέσκα φύλλα είναι παρόμοια σε υφή με τα φύλλα δάφνης και χρησιμοποιούνται ομοίως στη μαγειρική. Τα φύλλα και το ξύλο χρησιμοποιούνται συχνά για το κάπνισμα κρέατος όπου το μπαχάρι είναι τοπική καλλιέργεια.

Χρήση

Στη μαγειρική της Βόρειας Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, είναι συστατικό σε παρασκευάσματα λουκάνικων του εμπορίου, μείγματα κρεάτων και σε σκόνες κάρυ, καθώς και σε τουρσί.

Το μπαχάρι είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της τζαμαϊκανής κουζίνας. Με την ονομασία pimento, χρησιμοποιείται στα καρυκεύματα τζαμαϊκανών jerk και παραδοσιακά το ξύλο του χρησιμοποιήθηκε για το κάπνισμα jerk στην Τζαμάικα. Στις Δυτικές Ινδίες παράγεται ένα λικέρ μπαχάρι με την ονομασία «pimento dram». Στη μεξικάνικη κουζίνα χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα, όπου είναι γνωστό ως pimienta gorda.

Το μπαχάρι είναι επίσης απαραίτητο στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα στο Λεβάντε, όπου χρησιμοποιείται για να αρωματίσει μια ποικιλία από μαγειρευτά και πιάτα με κρέας, καθώς και σάλτσα ντομάτας. Στην αραβική κουζίνα, για παράδειγμα, πολλά κύρια πιάτα χρησιμοποιούν το μπαχάρι ως το μόνο μπαχαρικό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε επιδόρπια, αλλά είναι επίσης υπεύθυνο για να δώσει στο τσίλι τύπου Cincinnati το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση του. Το μπαχάρι χρησιμοποιείται συνήθως στη Μεγάλη Βρετανία και εμφανίζεται σε πολλά πιάτα. Στην Πορτογαλία, ολόκληρο το μπαχάρι χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό σε παραδοσιακά μαγειρευτά μαγειρεμένα σε μεγάλες κατσαρόλες από τερακότα στα νησιά των Αζορών.

Το μπαχάρι είναι επίσης ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα μπαχαρικά στην πολωνική κουζίνα (χρησιμοποιείται στα περισσότερα πιάτα, σούπες και μαγειρευτά) και είναι ευρέως γνωστό με το όνομα αγγλικό βότανο (πολωνικά: ziele angielskie) αφού η Βρετανία ήταν ο κύριος εξαγωγέας του.

Το μπαχάρι είναι σημαντικό μέρος της σουηδικής και της φινλανδικής κουζίνας. Ολόκληρο το μπαχάρι χρησιμοποιείται για να αρωματίσει σούπες καθώς και μαγειρευτά όπως η καυτερή κατσαρόλα Καρελίας. Το αλεσμένο μπαχάρι χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορα πιάτα, όπως σάλτσες κιμά, σουηδικά κεφτεδάκια, λαούτο και διάφορα κέικ.