Μουστάρδα Σκόνη - CookMe
Η Μουστάρδα σκόνη είναι ουσιαστικά ένα μείγμα που προέρχεται από τη σκόνη των σπόρων του σιναπιού και διάφορων άλλων μπαχαρικών. Χρησιμοποιείται κυρίως στα ψητά και στις πατάτες φούρνου.
Η φυσική μουστάρδα είναι ένα καρύκευμα σε μορφή σκόνης. Παρασκευάζεται από σπόρους του γένους σινάπι και ουσιαστικά η γεύση της μουστάρδας αλλάζει ανάλογα με την ποικιλία του σιναπιού. Γι’ αυτό, μάλιστα τονίζεται η γευστική ιδιότητα της μουστάρδας, ως απαλή, μέτρια ή καυτερή.
Η μουστάρδα χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική ως συμπλήρωμα και ενισχυτικό της γεύσης στο κρέας, ειδικότερα στα λουκάνικα και στο ρολό από κιμά και σε σαλάτες ή dressing. Αποτελεί βασικό συστατικό στην παρασκευή μίγματος για τα μπιφτέκια, στο ψήσιμο της πατάτας στο φούρνο και στην μαρινάδα κρεάτων όλων των ειδών.